Bloc Què pretenem amb aquest nou web: Restaurativa.cat

Què pretenem amb aquest nou web: Restaurativa.cat

* Donar a conèixer la justícia restaurativa a la ciutadania en general i estendre’n l’ús.
* Servir com a  plataforma de divulgació d’informació, recursos i actualitat sobre la  justícia restaurativa en un format accessible per a tothom.
* Promoure que  l’accés als programes de justícia  restaurativa sigui universal i generalitzat, és a dir, que qualsevol ciutadà  hi pugui accedir.
Fomentar  unes polítiques de convivialitat centrades en els valors restauratius i apostar
per una transició d’una cultura de la violència a una cultura de pau.
* Promoure el debat en totes les esferes socials, la necessitat de transformar el sistema penal actual per construir un sistema basat en el paradigma restauratiu. És a dir, un sistema on els comportaments sancionables, les mesures a adoptar i els processos per definir-les siguin coherents amb els valors restauratius.  
«(…)  els conflictes són molt bons per a la societat, com el combustible que  fa  funcionar els sistemes socials. A les persones no se’ls ha de  prendre els conflictes perquè si ho fas, els treus possibilitats de  clarificar, de cristal·litzar valors i normes, totes elles funcions  importants. No obstant, hi ha moltes persones, especialment  professionals, que estan decidits a expropiar els conflictes» (traducció  pròpia). 
20140315_213546
[Christie, N. (1984) «Crime, pain and death», New Perspectives on Crime and Justice: Occasional Papers, Issue núm.1 p.1.] 

1 comentario

  1. A través dels articles destacats a la portada, també pots deixar comentaris com aquest i realitzar les teves aportacions. Gràcies!

Responder